Dünyadaki en büyük cesurca davranış nedir biliyor musunuz? Bütün olumsuzluklara karşın olumlu düşünmeye inat etmek!

Yeşildokunuş ( Mart 2012)

Web sitemde istediğini arayabilirsin

1 Eylül 2011 Perşembe

Kehanet

Yazar                  Dean Koontz
Yayınevi              Sayfa6
Sayfa Sayısı        449 
Tür                     Roman

                Roman, kitabımızın kahramanı Jimmy Tock’un dedesinin tam öleceği sırada söylediği kehanetlerle başlıyor.  Beş farklı tarihte kehanette bulunuyor ve bunlar çıkıyor.  Kurgu oldukça ilginç. Hatta fazla ilginç ki insan ne olabileceğini önceden tahmin edebiliyor. Bu bakımdan teknik olarak baya zayıf bir kitap.
                Romanda palyaço Banzoo’nun  karısının doğumu için geldiği gece doktorları vurması aslında kitabın dönüm noktası.  O gece banzoo’nun karısı ikiz doğurur ve ölür.  Jimmy’nin annesi de doğrurur ama o ölmez çocuğu ölür. Çıkan karmaşa sonrası ikiz bebeklerden bir tanesi Jimmy’nin babasına verilir. Bu gerçeği ancak Punch’un ve Jimmy’nin sindaktili olduğunu öğrendikten sonra olayı yaşayan hemşireyle olan konuşmalarından sonra öğrenirler.  Tabii bu kitabın sonuna doğru aydınlanacak bir durumdur. Jimmy gerçek babasının kim olduğunu öğrenene kadar dedesinin kehanetlerini bir bir yaşar. Gerçek babasıysa Virgillo denen Banzoo’nun karısının babasıdır.  Yani Virgillo Vivacemente, Jimmy’nin hem  büyük babası hem de babasıdır.  Kendi soyundan olan mükemmel sirk cambazları yaratmak için kızıyla yatmıştır. Her şey ortaya çıktıktan, Banzoo ve Virgillo öldükten sonra yaşadığı macera sırasında tanıştığı Lorrie’den bir çocuğu olacağı gün yine hastanede kehanetlerden bahsedilir ama bunlar güzel şeyler anlatır.
                Roman zevkli bir hikayeye sahip diyebiliriz. Ancak kimi zaman yararlanılan gereksiz ayrıntılar insanın dikkatini dağıtıyor ve hikâyeden koparıyor. Bunun yanında olacakların tahmin edilebilmesi kitabın sonuna doğru insanı sıkıyor. Yine de okunmaya değer.