Dünyadaki en büyük cesurca davranış nedir biliyor musunuz? Bütün olumsuzluklara karşın olumlu düşünmeye inat etmek!

Yeşildokunuş ( Mart 2012)

Web sitemde istediğini arayabilirsin

5 Nisan 2012 Perşembe

1 İktidardan Şüpheli Hareketler…


                Geçtiğimiz haftalarda 4+4+4 eğitim yasası meclisten geçti. Bu yasayla birlikte ortaokulların imam hatip kısımları tekrar açılabilecek. Bundan önemlisi, Kuran-ı Kerim dersi ve Peygamberin hayatı seçmeli ders olarak okutulabilecek.  

Pratikte oldukça masum gözüken bu uygulamalar acaba neyi amaçlıyor? Hatırlarsanız yaklaşık bir iki ay önce Mollaların Diyanet İşlerinde görev yapacağı söylenmişti. Bu ülkede İslamiyet’i öğretebilecek yeteri kadar eğitim almış insan varken, HALKIN İÇİNDEN GELMİŞ VE DİN HAKKINDA YETERLİ BİLGİYE SAHİP OLMAYAN insanların bu tip görevlere getirilmesinin amacı halkı acaba halkı cahilleştirmek ve daha kolay elde tutmak mı diye sormadan edemiyorum kendime.
Çıkan son yasa ve Mollaların diyanete girmesi gibi uygulamalar sanki bir şeyleri değiştirme amacı güdüyor(!) 4+4+4 ve Mollaların diyanete girmesi gibi uygulamalar birleştiğinde ve bunun üstüne “MAHALLE BASKISI” denen olgu eklendiğinde şu andaki sistemin yani laik cumhuriyetçi yapının değiştirilmek istendiği düşüncesini uyandırıyor bende.  Düşünsenize bir aile bu iki seçmeli din derslerini almadığı zaman mahalle ve toplum tarafından hemen fişlenecek. Bu fişlemeler belki de zamanla İslami ve şeri bir topluma kadar götürecek bizleri. Hatırlarsanız İran bir zamanlar modern ve laik bir devletti…

           
 Bizler; Cumhuriyet’in evlatları olarak bu tip şeylerden şüphelenmek, bu tip yasalarla uğraşan insanlardan neden gidişat böyle diye sormak, Cumhuriyetimiz elimizden gidiyor mu diye sormak en doğal hakkımızdır. Bu hakkı sonuna kadar kullanmalıyız.
           
              Çünkü…

 Düşünmek bedava(!)





1 yorum: