Dünyadaki en büyük cesurca davranış nedir biliyor musunuz? Bütün olumsuzluklara karşın olumlu düşünmeye inat etmek!

Yeşildokunuş ( Mart 2012)

Web sitemde istediğini arayabilirsin

18 Şubat 2012 Cumartesi

0 Mit Düştü, Kel Gözüktü(!)


                Şubat ayında ilginç bir gelişme yaşandı. KCK davalarının savcısı Saadettin Sarıkaya, KCK ile ilgili bağlantıları araştırırken ilginç gerçeklere ulaştı. Üst düzey MİT yöneticileri PKK’nın bizzat görüştüğünü, Kandil ve PKK arasındaki bağlantıyı da MİT’in sağladığını ortaya çıkardı. Ortaya çıkan bu gerçekler devletin bizzat PKK ile görüştüğünü hatta PKK’ya yardım ettiğini gösteriyordu. Bu durum sonrasında ortaya çıkan gelişmeler daha da ilginçti, Müsteşar Fidan’ın ve adı geçen kişilerin ifadelerinin istenmesine rağmen bu kişiler ifade vermeye gitmiyordu. Bu gelişmeler olurken PKK ve devlet arasındaki bütün bağlantıları ortaya çıkaran Savcı Saadettin Sarıkaya görevden alındı. Birileri galiba olacakları görüyordu. Çünkü MİT yetkilileri, görüşmelerde adı geçen kişiler, “Biz bu görevi bizzat Başbakan’dan aldık.” dediler. Kısaca PKK ile ilgili olan bütün bağlantıların kimin tarafından planlandığı belli oluyor gibiydi. MİT’in konuşması istenmiyordu, susturulması için bir şey yapılması lazımdı; o da yapıldı. Geçtiğimiz hafta içinde MİT görevlilerinin yargılanması için Başbakan onayı gerektiren yasa çıkarıldı. Böylece MİT yetkililerinin susturulması sağlanacaktı. Eğer Başbakan’ın PKK ile bir bağlantısı varsa ortaya çıkması engellenecekti ki bu da şu an için başarılmış gözüküyor.  Durumdan biraz haberdar olanlar içinse MİT düştü kel gözüktü.


                KCK Savcısı Saadettin Sarıkaya, farkında olmadan kralı çıplak bırakmıştı. Kralın yani Başbakan’ın ne olduğunu hepimize gösterdi. MİT yetkililerin bu konuda ifade vermesi demek, işin ucu Başbakan’a kadar gittiği için de Başbakan’ın da ifade vermesi; hatta yüce divanda yargılanması demekti.  İşte bunu görenler kralı çıplak gösteren savcıyı görevden alıp MİT yasası çıkardılar. Mit yasası neredeyse jet hızıyla çıktı. Parlementoda çok hızlı görüşüldü, Cumhurbaşka'nın onayından yedi buçuk saat gibi rekor denecek bir süre geçti. Halkımızın önemli bir bölümü durumu kavramamış olabilir ama durumu iyi etüt edenler neyin ne olduğunu çok iyi anladılar. O kişinin gerçek yüzünü gördüler. Vatana kimlerin **** ettiğini anladılar. Gençliğe hitabeyi hatırladılar. Maalesef halkımızın önemli kısmı savcının neden apar topar görevden alındığını ve neden MİT yasası çıkarıldığını anlayamayıp ya da anlayıp üç maymunu oynamaya devam edecekler. Ne de olsa herhangi partiyi desteklemek onun başındaki insan ne yaparsa yapsın göz yummak demek!


Önemli not: Ben yazımı hazırladığım sırada televizyonda bu konudaki gelişmeleri izliyordum,  bir taraftan. Ne yazık ki değişen bir şey yok. Kamu görevlilerini koruyan yasa en başta hukuka aykırıyken ve kamu personeli terör suçu işlese bile yargılanmasını imkansız kılarken ve de esas amaç ortaya çıkacak olan pislikleri örtmek olmasına rağmen Muhalefet bu durum karşısında oldukça sessiz kaldı. Yine her zamanki gibi iktidar bunu yaptı, şunu yaptı havalarında. Verilmesi gereken en sert tepki, en sert tepkiler ortada yok. Üzülerek söylüyorum ki Meclis’te bir tiyatro çevriliyor ve iktidar sandığınız gibi yüzde elli değil yüzde yüzittifakla başta. Onlar kazanırken kaybeden halk ve Cumhuriyet oluyor(!)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder