Dünyadaki en büyük cesurca davranış nedir biliyor musunuz? Bütün olumsuzluklara karşın olumlu düşünmeye inat etmek!

Yeşildokunuş ( Mart 2012)

Web sitemde istediğini arayabilirsin

11 Mart 2014 Salı

0 Filozofun Çırağı


Yazar : James Morrow
Yayınevi : Pegasus
Okunma tarihi : 7 / 3 / 2014
Tür : Macera



          Yazarının ödüllü bir romancı olması  ve ilginç isminden dolayı arka kapak görüşleri sebebiyle  severek okuyacağımı sandığım bir kitaptı ancak bu romanın insana hiçbir şey katmayan sığ bir roman olduğunu söyleyebilirim. Rahatlıkla ifade edebilirim ki bu roman için harcayacağınız zaman da para da boşa. Sıradan bir maceradan öteye gitmeyen, insana bir şey katmayan bir yapıt.
           Boşa zaman harcadığım bu romanın konusuna kısaca değinmek istiyorum. Belki aranızda boş zamanlarını değerlendirmek isteyenler vardır:

                Roman bir felsefeci olan Mason’un bir biyolog tarafından kızının eğitimi için bir adaya davet edilmesiyle başlıyor. Mason, kızın bir kolon olduğunu öğrenir. Kızın annesi Edwina, kızı Londa’ya vicdan ve etik yüklenmesi gerektiğini söyler. Londa’nın eğitimiyle uğraşırken olaylar gelişir. Edwina, öldükten sonra Londa ve kız kardeşleri bir şehir kurar. Mason ve kız kardeşler bir komploya uğrayacaklarını öğrenir. Komplo kolon yaratma makinasının çalınmasıyla ilgilidir.  Makinayı çalanlar kürşat karışıtı aşırı dincilerdir ve bir kolon ordusu oluştururlar. Kolon ordusu kızların şehrini yok eder. Macera Londa’nın rehine operasyonu ve diğer olaylarla devam eder. Kitap,  filozofumuzun Londa’nın planıyla bir çocuk sahibi olmasıyla sona eriyor. 




M. Alp Yeşildokunuş



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder